Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Ajánlj fel egy zsákot, hogy más is használhassa! Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. június 07.
Kampányt hirdetett a fenntarthatóságért, az élhetőbb világért a Ki? Ti & Mi civil csapata és a Jancsárkert Piac: az Ajánlj fel egy zsákot, hogy más is használhassa! kezdeményezés lényege, hogy minél többen cseréljék le a műanyag vásárlásra használt zacskókat textiltáskára. Az akció szombaton reggel zárul, a piacon fogják kiosztani az összegyűjtött vászonszatyrokat. Még ma sem késő varrni vagy keresni egyet otthon – négy helyszínen is fogadják a felajánlásokat.
Tovább...
 
A Vörösmarty Társaságnál ülésezett a Szenátus Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. június 07.
Csütörtökön tartotta soros ülését a Fehérvári Szenátus. A testület ezúttal a Vörösmarty Társaság termében találkozott, ahol Bobory Zoltán költő, az egyesület elnöke bemutatta az újjáalakult öt tagú vezetőséget, összefoglalta az elmúlt évekhez kapcsolódó fontosabb eseményeket, visszautalva a kezdetekre, és beszámolt a társaság által kiadott kötetekről, illetve a negyedévente megjelenő VÁR című folyóiratról.
Tovább...
 
Lovakkal a családokért, gyerekekért Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. június 07.
Június 22-én, szombaton immár másodszor rendez Családi Napot a pátkai Royal Rose Lovarda. A tavalyi, nagy sikerű székesfehérvári esemény után ezúttal a lovarda központjában (8092 Pátka, Kossuth utca 77.) várják egy kellemes és hasznos "pacis" napra a kicsiket és nagyobbacskákat 11.00 és 170.00 óra között.
Tovább...
 
Folyamatos az adatlapok feldolgozása és az ötezer forint kifizetése Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. június 07.
Május végéig már közel 19 ezren éltek a lehetőséggel, és adták le adatlapjukat az önkormányzat által kezdeményezett új támogatásra. Folyamatos a feldolgozás és az ötezer forintos összegek átutalása, kikézbesítése a 65 év feletti fehérvári lakosoknak.
Tovább...
 
Egymillió forint adomány gyűlt össze a Székely Bálon Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. június 07.
A IV. Székesfehérvári Székely Bál jótékonysági rendezvényen egymillió forint összegű adomány gyűlt össze. A kedvezményezettek idén székesfehérvári, erdélyi és kárpátaljai magyar gyermekek – a bevételből támogatják a csíkpálfalvi iskolát és a ráti gyermekotthont, valamint fehérvári középiskolásoknak szerveznek Trianon-múzeum látogatást. Juhász László alapító, főszervező mondott köszönetet a támogatóknak és a közreműködőknek a Szent István Művelődési Házban.
Tovább...
 
Egy az autizmushoz kapcsolódó gyerekkönyv írója lesz a vendég Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. június 07.
Gyerekkönyvről beszélgetnek pénteken az Igézőben: Csender Levente, a kortárs magyar irodalom erdélyi származású írója lesz a Parnasszus kortárs apostolai irodalmi sorozat vendége. A különleges Meditittimó kalandjai című könyvéről – amely az autistákhoz kapcsolódó elfogadás kérdését szövi bele a történetbe – Takács Tamás irodalmárral beszélgetnek.
Tovább...
 
A „Communities in Bloom” zsűritagjai megérkeztek Székesfehérvárra Nyomtatás E-mail
Írta: Spanyárné Halász Szilvia városi főkertész   
2019. június 06.
Az idén 25. alkalommal megrendezésre kerülő „Virágzó Közösségek” (Communities in Bloom) nemzetközi versenyén Székesfehérvár is megméretteti magát nagyváros kategóriában. Székesfehérvárt ezekben a napokban értékeli a „Communities in Bloom” két zsűritagja, a kanadai John Lohuis és az amerikai Alex Pearl. A zsűri tagjait és az őket kísérő szakemberek alkotta delegációt Székesfehérvár polgármestere fogadta a Városházán, ahol rövid tájékoztatást adott a város történelmi múltjáról, jelenéről és jövőbeni fejlesztési terveiről egyaránt.
Tovább...
 
Folytatódik a Királykút lakónegyed belső útjainak felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2019. június 06.
Kezdődik a Mikszáth Kálmán utca 9-15. mögötti belső szervizút és a járdák teljes felújítása. A Forgó utcáig tartó útfelújítás határideje augusztus 31., a munkaterületet szerdán adták át a kivitelezőnek. A felújítás a Városgondnokság ÚT 2017-19. programjának keretében valósul meg.
Tovább...
 
Mit tegyünk, hogy ne darálja le a meztelen csiga a kertünket? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. június 06.
Egyre jobban terjed, és hatalmas károkat okoz a spanyol meztelen csiga Magyarországon. E roppant falánk állat válogatás nélkül megrág mindent, ami az útjába kerül. Rendkívül szapora és nagyon jól alkalmazkodik a körülményekhez. – Hogyan védekezzünk ellene?
Tovább...
 
Okoseszközök és képzés látássérülteknek Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2019. június 06.
Megkezdődött a látássérülteknek segítő Távszem projekthez kapcsolódó eszközök kiosztása Székesfehérváron. A LÁRKE-n keresztül huszonöten juthatnak a megyében akadálymentesített okostelefonhoz és képzéshez, ami a távoli segítségnyújtásra szolgáló Távszem alkalmazás használatát segíti.
Tovább...
 
Hogyan vészeljük át a kánikulát? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. június 06.
Micsoda kérdés! Természetesen tengerparton, pálmafák között kifeszített függőágyban, jéghideg koktéllal a kezünkben, miközben egy szimpatikus fiatalember vagy hölgy nagy boldogan legyez minket a hőséget elűzendő. Pár méterre tőlünk morajlik a tenger, hófehér homok vakítja el a naplemente felé révedező szemet, s szívünk csordultig telik a nyugalom és a harmónia érzésével… Akinek pedig nem jut ki e jóból, annak íme néhány jó tanács.
Tovább...
 
<< Első < Előző 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 Következő > Utolsó >>

Eredmények 8977 - 8987 / 20492